ALDO Vertumnus 1591

ALDO Vertumnus 1591

219 kr (nr. 52184) Rött vin Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Nu lanseras en av årets stora nyheter på box! ALDO – ett Italienskt mästerverk.

Ett generöst och smakrikt rött vin där producenten samarbetar med några av Italiens mest erfarna vinodlare som tillsammans bär på en rik historia av hantverk och tradition. ALDO är en hyllning från en odlare till en annan.

Du känner tydliga toner av mörka körsbär, plommon, kaffe och vanilj. Till mat gör sig ALDO bäst till rätter av kött, vegetariskt och plockmat eller till den svenska husmanskosten där du vill ha ett fruktigt och riktigt smakrikt rött vin.

Vinet finns att beställa för 219 kronor på Systembolaget.

Vertumnus är ett av världens mest berömda konstverk. Målningen skapades av hovporträttören Giuseppe Arcimboldo 1591 i Milano och är ett porträtt av kejsare Rudolf II. Kejsaren är avbildad som Vertumnus, den romerska trädgårdsguden och årstidernas gud i romersk mytologi. Frukterna och grönsakerna symboliserar överflödet i den guldålder som ansågs ha återkommit efter det att kejsaren tillträtt sitt ämbete.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång2022
Alkoholhalt14 %
Storlek3000 ml
Förpackning Box

Detaljer

Antal/kolli4
FörslutningTappkran
Sockerhalt0,4 g/100 ml
Märkningar
Veganvänligt Ja
Producent Casa Vinironia

Innehållet

SmakbeskrivningFruktigt och smakrikt vin med inslag mörka körsbär, plommon, kaffe och vanilj.
Passar tillKött, plockmat, vegetariskt och utmärkt till husmanskost.

Om Casa Vinironia

Casa Vinironia har fokus på några av Italiens mest intressanta vindistrikt. I nära samarbete med etablerade producenter och vinmakare, vars kunskap om lokala regioner är ovärderlig, väljer Casa Vinironias vinexperter ut unika, högkvalitativa och prisvärda viner som ger stora smakupplevelser.

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!