Nyhet
Bella Rosa Rosé Vintage 2023

Bella Rosa Rosé Vintage 2023

173 kr (nr. 2121) Rosévin Victoria, Australien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Bella Rosa är ett friskt och fruktigt rosévin från soliga Australien som kommer i en praktisk pouch! Vinet har inslag av hallon, jordgubbar, persika, blodapelsin och örter. Servera gärna väl kylt som sällskapsdryck eller till lättare vegetariska rätter, fisk, fågel eller sallader.

Producenten bakom Bella Rosa är Carramar Estate som ingår i Andrew Peace Wines från Swan Hill. Vineriet grundades redan på 60-talet och är idag ett av Australiens största familjeägda vinhus med över 550 hektar vingårdar.

Vingårdarna är belägna i Victoria, Australiens mest vineritäta delstat. Anledningen är att området bjuder på landets mest diversifierade regionala klimat, vilket innebär att det finns möjlighet att odla i princip alla typer av vinstilar.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort30% Colombard, 30% Sangiovese, 40% Shiraz
Årgång2023
Alkoholhalt13%
Storlek1500 ml
Förpackning Pouch

Detaljer

Nyhet 1 mars 2024
Antal/kolli6
FörslutningTappkran
Märkningar Sustainable Winegrowing Australia
Veganvänligt Ja
Producent Carramar Estate

Innehållet

SmakbeskrivningFriskt och fruktigt med inslag av hallon, jordgubbar, persika, blodapelsin och örter.
Passar tillUtmärkt som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk, fågel eller sallader.
SkördMaskinell skörd.
Vinifikation Druvorna skördades selektivt under hela mars nattetid för att bevara druvornas fräschör och fruktighet. De tre druvorna vinifierades separat, Shiraz och Sangiovese som rosé och Colombard som ett vitt vin.
JordmånSandig lerjord.

Om Victoria, Australien

Victoria som ligger i sydöstra Australien står för 25% av landets vinproduktion. Vinproduktionen drog igång i slutet av 1830-talet, men efter vinlusens härjningar runt 1875 ödelades området och Victoria kom inte riktigt ikapp med sin vinproduktion förrän nittio år senare. Klimatet i regionen varierar från mycket varmt inlandsklimat till fuktigt och svalt kustklimat. Jordmånen varierar också i det stora geografiska området och man hittar allt från sandblandad, järnhaltig lera till grus med kvarts och skiffer. Här produceras främst viner av druvorna Pinot Noir, Cabernet Sauvignon och Shiraz och på den vita sidan är Chardonnay störst.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!