Bouchard Aîné & Fils Chardonnay

Bouchard Aîné & Fils Chardonnay

99 kr (nr. 82534) Vitt vin, lätt & friskt Frankrike

Bouchard har lyckats ta tillvara på sina erfarenheter från Bourgogne och tillämpar dem här i södra Frankrike. Från högt belägna vingårdar i Languedoc producerar man denna prisvärda Chardonnay.

Bouchard Aîné Chardonnay är en torr och frisk chardonnay med eleganta toner av gröna äpplen, mineral, persika, färska örter, citron och med ett fint balanserat inslag av fat. Den friska syran mynnar ut i ett långt sofistikerat avslut.

Det är ett utmärkt val att njuta av tillsammans med fisk och skaldjur samt till ljust kött.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% chardonnay
Årgång2023
Alkoholhalt12,5%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Syra5,2 g/100 ml
Producent Bouchard Aîné et Fils

Innehållet

SmakbeskrivningDenna torra och friska chardonnay kombinerar eleganta toner av äpple, mandel, honung och grapefrukt med ett fint balanserat inslag av fat. Den friska syran mynnar ut i ett långt sofistikerat avslut.
Passar tillDen lätta, fruktiga och friska stilen är enkel att kombinera med mat. Passar perfekt till och mingel och bufféer. Det är ett utmärkt val att njuta av tillsammans med fisk och skaldjur samt till ljust kött.

Om Bouchard Aîné et Fils

Det prestigefyllda Bourgognehuset Bouchard Aîné & Fils grundades redan år 1750 och bär på en gedigen historia. Sin goda renommé har man genom århundraden byggt upp genom att värna om hantverket och kvalitén i sina viner.

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!