Buena Vista Carneros Pinot Noir

Buena Vista Carneros Pinot Noir

269 kr (nr. 6380) Rött vin, medelfylligt Kalifornien, Carneros, USA
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Elegant och nyanserad pinot noir från vinregionen Carneros i Kalifornien som fick sin officiella AVA-status 1983. Detta unika vinområdet har ett mycket gynnsamt klimat med närheten till Stilla Havet, kustens bergskedjor och San Francisco Bay.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% pinot noir
Årgång2020
Alkoholhalt14,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Producent Buena Vista Winery

Innehållet

SmakbeskrivningNyanserat, ursprungstypiskt vin med rostad fatkaraktär och inslag av solmogna jordgubbar, plommon, mynta, kryddor och mörk choklad.
Passar tillServeras vid 16-18°C till rätter av ljust kött, samt till inte alltför smakrika rätter av lamm.
LagringspotentialKan drickas nu men även sparas 3-5 år.
VinmakareBrian Maloney
SkördManuell, nattetid. Två sorteringar.
VinifikationVinet har jäst med 14 dagars skalmaceration i små öppna kar och sedan lagrats 8 månader i franska ekfat varav 33% var av ny ek.

Om Buena Vista Winery

Buena Vista Winery grundades 1857, har ett rikt kulturarv och räknas till en av de första högkvalitativa vinproducenterna i Kalifornien. Dess förgrundsgestalt, Agaston Harászthy, var en energisk och excentrisk pionjär från Ungern som hyste stor kärlek för kaliforniskt vin. Bland annat utnämnde han sig själv till ”Greven av Buena Vista”.
Idag är Buena Vista Winery en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar Buena Vista Winery utan även de andra vinproducenterna som ingår där.

2013 utsågs Buena Vista till ”Winery of the Year” av California Travel Association för nytänkande, framgång och hängivenhet inom resesektorn.

Om Kalifornien, Carneros, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!