Buena Vista Carneros Pinot Noir

Buena Vista Carneros Pinot Noir

209 kr (nr. 6380) Rött vin, medelfylligt Kalifornien, Carneros, USA Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Elegant och stram pinot noir från Carneros som fick sin officiella AVA status 1983. Detta unika vinområdet har ett mycket gynnsamt klimat med närheten till Stilla Havet, kustens bergskedjor och San Francisco Bay.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% pinot noir
Årgång 2019
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Buena Vista Winery

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserad, kryddig doft med rostad fatkaraktär, inslag av solmogna jordgubbar, plommon, mynta och mörk choklad.
Passar till Serveras vid 16-18°C till rätter av ljust kött, samt till inte alltför smakrika rätter av lamm.
Lagringspotential Kan drickas nu men även sparas 3-5 år.
Skörd Manuell, nattetid. Två sorteringar.
Vinifikation Vinet har jäst med 14 dagars skalmaceration i små öppna kar och sedan lagrats 8 månader i franska och ekfat varav 33% var nya.

Om Buena Vista Winery

Buena Vista Winery grundades 1857, har ett rikt kulturarv och räknas till en av de första högkvalitativa vinproducenterna i Kalifornien. Dess förgrundsgestalt, Agaston Harászthy, var en energisk och excentrisk pionjär från Ungern som hyste stor kärlek för kaliforniskt vin. Bland annat utnämnde han sig själv till ”Greven av Buena Vista”.
Idag är Buena Vista Winery en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar Buena Vista Winery utan även de andra vinproducenterna som ingår där.

2013 utsågs Buena Vista till ”Winery of the Year” av California Travel Association för nytänkande, framgång och hängivenhet inom resesektorn.

Om Kalifornien, Carneros, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!