Casa Vinironia Appassimento Grande Edizione TetraPak

Casa Vinironia Appassimento Grande Edizione TetraPak

79 kr (nr. 2109) Rött vin, fylligt Apulien, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Casa Vinironia Appassimento är generöst och smakrikt med inslag av mörka bär, choklad, örter och fat. Utmärkt till klassiska rödvinsrätter med exempelvis kött eller fågel eller till lagrade ostar.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort50% negroamaro, 20% merlot, 20% primitivo, 10% malvasia nera
Årgång2021
Alkoholhalt14,5
Storlek750 ml
Förpackning Pappförpackning
Finns även som 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli10
FörslutningSkruvkork
Märkningar
Veganvänligt Ja
Producent Casa Vinironia

Innehållet

SmakbeskrivningKryddig smak med fatkaraktär och liten sötma, inslag av mörka körsbär, plommon, chokladpraliner, kryddnejlika och vanilj.
Passar tillServeras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött, smakrika vegetariska rätter eller till hårda, vällagrade ostar.
VinifikationDet unika med Casa Vinironia Appassimento är att vinet är gjort enligt passito-metoden vilket betyder att man istället för att skörda och torka druvorna lämnar druvorna på vinrankorna i den varma höstsolen. De utvalda druvorna uppnår därigenom sin perfekta mognad och har en fin sötma när man skördar dem vilket i sin tur ger vinet generositet och en karaktär som påminner om Amaroneviner. Vinet har jäst på ståltank och sedan lagrats på ekfat i tre månader.
JordmånVäxlande med alluviala avlagringar av lera, sand och grus samt kalkstensrika jordar.

Om Casa Vinironia

Casa Vinironia har fokus på några av Italiens mest intressanta vindistrikt. I nära samarbete med etablerade producenter och vinmakare, vars kunskap om lokala regioner är ovärderlig, väljer Casa Vinironias vinexperter ut unika, högkvalitativa och prisvärda viner som ger stora smakupplevelser.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!