Labouré-Roi Bourgogne Pinot Noir

Labouré-Roi Bourgogne Pinot Noir

139 kr (nr. 5475) Rött vin, medelfylligt Bourgogne, Frankrike
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

En klassisk Pinot Noir från Bourgogne!

Labouré-Roi har varit verksamma som vinproducent sedan 1832. Huvudkontoret och en del av lagringskällarna ligger i Nuits-Saint-Georges, men viner produceras över hela Bourgogne inklusive Chablis under detta företagsnamn.

Smaken kan beskrivas som mycket frisk, kryddig och bärig. Mer specifikt är det hallon, lingon och lakrits som kan identifieras bland smakerna i detta vin. Servera gärna vinet till grillad kyckling, brässerad anka eller en getostsallad.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Pinot Noir
Årgång2023
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska
Finns även som 375 ml, 1500 ml

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt0,3 g/100 ml
Märkningar
Veganvänligt Ja
Producent Labouré-Roi

Innehållet

SmakbeskrivningSmaken kan beskrivas som mycket frisk, kryddig och bärig. Mer specifikt är det hallon, lingon och lakrits som kan identifieras bland smakerna i detta vin
Passar tillServera gärna vinet till grillad kyckling, brässerad anka eller en getost sallad.

Om Labouré-Roi

Labouré-Roi har varit verksamma som vinproducent sedan 1832. Huvudkontoret och en del av lagringskällarna ligger i Nuits-Saint-Georges, men viner produceras över hela Bourgogne inklusive Chablis under detta företagsnamn. Labouré-Roi är idag en av Bourgognes större vinproducenter. Idag har Labouré-Roi en imponerande produktlista och har på senare år uppnått ökad status för sin kvalitet.

Om Bourgogne, Frankrike

Bourgogne är enligt många ett av världens främsta områden för chardonnay och pinot noir. Stilen är det många av världens vinmakare som vill efterlikna – men få lyckas. Klimatet och jordmånen gör att vinerna visar upp en ren, frisk fruktsyra och en elegant struktur.
Vingårdarna är relativt små och ägs ofta av flera producenter, men efterfrågan är desto större. Bourgognes centrala delar är de två sammanhängande områdena Côte de Nuits och Côte de Beaune som sträcker sig knappt fem mil mellan byarna Marsannay i norr till Maranges i söder.
De två mindre områdena Côte Chalonnaise och Mâconnais bildar en brygga till det stora Beaujolais, medan Chablis ligger utslängt 13 mil åt nordväst från Beaune.
I Bourgogne görs såväl röda som torra vita viner, en liten del rosévin och det mousserande vinet crémant de bourgogne. De verkligt stora vinerna är röd och vit bourgogne, synonyma med druvorna pinot noir och chardonnay. Druvan gamay dominerar i Beaujolais, välbekant för beaujolais nouveau – årets skörd som alltid lanseras tredje torsdagen i november.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!