Ekologiskt bubbel från Italien!
Skriv ut Produktbild Köp på SystembolagetDruvsort | 70% glera, 30% pinot nero |
Alkoholhalt | 11% |
Storlek | 750 ml |
Förpackning | Flaska |
Antal/kolli | 12 |
Förslutning | Champagnekork |
Sockerhalt | 1,7 g/100 ml |
Syra | 0,6 g/100 ml |
Märkningar |
Ekologiskt vin KRAV-märkt |
Veganvänligt | Ja |
Producent | La Cantina Pizzolato |
Smakbeskrivning | En generöst fruktig smak av mandarin, päron och citrus. |
Passar till | Aperitif, asiatiskt, rätter av skaldjur och fisk med heta inslag |
Lagringspotential | Färdigt att konsumeras |
Vinmakare | Ceccato Walter |
Skörd | Maskinell |
Vinifikation | Vinet har jäst i rostfria temperaturkontrollerade ståltankar och därefter har en andra jäsning i trycktank vidtagit under 30 dagar för att göra vinet mousserande. |
I mer än fem generationer har familjen Pizzolato varit verksamma inom jordbruksnäringen – alltid med respekt för naturen. Egendomen omfattar 58 hektar och certifierades 1991 för ekologisk vinproduktion. Därtill kommer 48 hektar som brukas av kontrakterade och certifierade ekologiska odlare. La Cantina Pizzolato ligger norr om staden Treviso i Veneto. Druvsorter som odlas är främst pinot grigio, chardonnay, merlot, cabernet sauvignon, pinot nero och raboso. Både röda, vita och mousserande viner (främst Prosecco) framställs.
Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.
Vegan friendly