Friskt, fylligt och bärigt rosébubbel från topproducenten Pizzolato! Perfekt till småplock, krispiga sallader, kycklingrätter – eller på egen hand som frisk aperitif.
En speciell flaska för ett speciellt tillfälle!
Skriv ut Produktbild Köp på SystembolagetDruvsort | 95% glera, 5% raboso |
Alkoholhalt | 11% |
Storlek | 750 ml |
Förpackning | Flaska |
Antal/kolli | 12 |
Förslutning | Champagnekork |
Sockerhalt | 1,7 g/100 ml |
Märkningar |
Ekologiskt vin |
Veganvänligt | Ja |
Producent | La Cantina Pizzolato |
Smakbeskrivning | Torr, friskt, bärig smak med inslag av hallon, smultron och vanilj. |
Passar till | Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till sallad och kycklingrätter |
Skörd | Maskinell |
Vinifikation | Jäsning på temperaturkontrollerade ståltankar. Den andra, kolsyregivande jäsningen skedde i trycktank |
Jordmån | Druvorna till detta vin kommer från vinodlingar som ligger kring Treviso, nordväst om Venedig |
I mer än fem generationer har familjen Pizzolato varit verksamma inom jordbruksnäringen – alltid med respekt för naturen. Egendomen omfattar 58 hektar och certifierades 1991 för ekologisk vinproduktion. Därtill kommer 48 hektar som brukas av kontrakterade och certifierade ekologiska odlare. La Cantina Pizzolato är även Equalitas Winery-certifierade, ett tecken på gediget arbete för en hållbar vinproduktion. Egendomen ligger norr om staden Treviso i Veneto. Druvsorter som odlas är främst pinot grigio, glera, chardonnay, merlot, cabernet sauvignon, pinot nero och raboso. Både röda, vita och mousserande viner (främst Prosecco) framställs.
Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.
Familjen Pizzolato har ägnat sig åt jordbruk i fem generationer. Deras egendom, som omfattar 58 hektar, har varit certifierad för ekologisk vinproduktion sedan 1991. Familjen får också druvor från kontrakterade, ekologiskt certifierade, odlare