Nyhet
Ruppertsberger Imperial Riesling Non Alcoholic

Ruppertsberger Imperial Riesling Non Alcoholic

74 kr (nr. 11963) Vitt vin, alkoholfritt Tyskland
Tillfälligt sortiment
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Topp-producenten Ruppertsberger släpper sitt första alkoholfria vin i Sverige i begränsad upplaga!

Imperial Riesling är ett härligt fruktigt, alkoholfritt vitt vin från Tyskland gjort på den omåttligt populära Riesling-druvan. Vinet gör succé till asiatiska rätter eller fisk och skaldjur men det passar också perfekt utan tilltugg när du vill lyxa till det med ett gott glas vitt!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Riesling
Alkoholhalt0,5%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Nyhet 1 mars 2024
Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Märkningar
Veganvänligt Ja
Producent Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg

Innehållet

SmakbeskrivningFrisk och fruktig alkoholfri Riesling med inslag av gröna äpplen, persika och citrus.
Passar tillSkaldjur, vegetariska rätter och asiatisk mat.

Om Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg

De två vinodlarkooperativen Ruppertsberger Winzerverein och Winzerverein Hoheburg, båda grundade på 1910-talet, slogs samman till Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg 1968. 2004 kom ytterligare en fusion till stånd med kooperativet i grannbyn Königsbach. Detta innebar en utökning av arealen från 230 till 410 hektar. Kooperativet består idag av 200 odlare som är spridda från byarna Königsbach/Mussbach/Meckenheim i söder och Deidesheim i norr. I hela Rheinland-Pfalz är Ruppertsberger det enda hållbarhetscertifierade kooperativet. Majoriteten av produktionen är vita viner, men de röda vinner allt större populäritet. Sverige är den viktigaste exportmarknaden.

Om Tyskland

Tyskland är en stor vinproducent och vinerna produceras i huvudsakligen längs Rhen (och dess bifloder) i sydvästra delen av landet, på branta sluttningar mot syd och sydväst, skyddade mot väder och vind. Tyskland är, tillsammans med Canada, världens nordligaste vinland som producerar kvalitetsviner. Många tyska viner är; lätta, alkoholsvaga, fruktiga, blommiga, syrliga och halvtorra till halvsöta. Stora variationer finns, egentligen allt ifrån lätta och torra till mycket söta och kraftiga viner. Tyska viner är lämpade som sällskapsviner men fungerar även utmärkt till det asiatiska köket eller till skaldjur och fiskrätter.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!