Saint Louis Chardonnay

Saint Louis Chardonnay

99 kr (nr. 51272) Vitt vin, torrt & smakrikt Frankrike

Saint Louis Chardonnay är ett franskt, vitt vin med klassiska Chardonnay-toner. Det är friskt, torrt, fruktigt och välbalanserat, och i smaken kan man hitta gröna äpplen, citrus, persika, örter och en hint av fat.

Vinet presenteras i en elegant 1 liters-flaska och är ett klockrent val till fransk fiskgryta, men passar också till andra rätter med fisk och skaldjur, till pasta eller precis som det är.

Få druvor har en så stark koppling till Frankrike som Chardonnay. Kanske för att de mest berömda Chardonnay-vinerna kommer från landet, eller för att Frankrike sägs vara druvans födelseplats. Något som är säkert är att fransmännen har bemästrat druvan och att det har blivit världens mest populära gröna druva av en anledning. Det är inte för inte som den kallas Drottningen av gröna druvor.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång2023
Alkoholhalt12,5%
Storlek1000 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Sockerhalt<0,3 g/100 ml
Producent Giertz Vinimport

Innehållet

SmakbeskrivningEtt friskt, fruktigt och välbalanserat vitt vin med smak av gröna äpplen, citrus, persika, örter och en hint av fat.
Passar tillPassar utmärkt till fransk fiskgryta, men också till andra rätter med fisk och skaldjur, till pasta eller precis som det är.

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!