Villa Cafaggio

Villa Cafaggio

169 kr (nr. 22817) Rött vin, fylligt Toskana, Chianti Classico, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Villa Cafaggio är producerat av ett av Chianti Classicos bästa vinhus med samma namn. Vinet är framställt av den högkvalitativa blå druvan sangiovese som ger finessrika viner med en fin kryddighet och elegant stramhet.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% sangiovese
Årgång 2014
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Basilica Cafaggio

Innehållet

Smakbeskrivning Kryddig och fyllig smak med tydlig fatkaraktär samt inslag av blåbär, mogna körsbär, salvia, svartpeppar, kakao och pinjenötter.
Passar till Grillade rätter av lamm och nöt
Lagringspotential Kan konsumeras nu, men även lagras i ytterligare 5-10 år
Vinmakare Casa Girelli
Vinifikation Druvorna krossades försiktigt för att optimera färg och extrakt från skalen. Jäsning skedde i ståltank under en kontrollerad temperatur av max 30°C. Vinet vilade på ekfat i 22 månader och fick mogna ytterligare ett halvår på butelj.

Om Basilica Cafaggio

Den tusenåriga egendomen Basilica Cafaggio ligger i Panzano i hjärtat av Conca d’Oro, den gyllene dalen. Denna dal anses ha de bästa förutsättningarna för vinodling i hela Chianti. Ett intensivt arbete i vingården, med låga skördeuttag samt ytterst noggrann vinifieringsprocess, gör att Basilica Cafaggio idag rankas bland de absolut bästa Chianti Classico-producenterna.

Om Toskana, Chianti Classico, Italien

Produktionen i Toskana består till största del av röda viner med sangiovese som den lysande stjärnan bland de blå druvsorterna. I sex av Toscanas sju DOCG odlas i huvudsak sangiovese (Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano, Carmignano och Morellino di Scansano).

Övrigt

Vinstockarna är i snitt 15 år gamla och växer i en sydsluttning i Panzano i Chianti på 450 m ö h. Produktionen ligger på ca 50 000 flaskor/år.