Cafaggio Chianti Classico Organic

Cafaggio Chianti Classico Organic

175 kr (nr. 22817) Rött vin, fylligt Toscana, Chianti Classico, Italien
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Cafaggio Chianti Classico är producerat av Basilica Cafaggio som verkar i hjärtat av Conca d’Oro. Den gyllene dalen som den också kallas anses ha de bästa förutsättningarna för vinodling i hela Chianti. Vinet är framställt av den högkvalitativa blå druvan Sangiovese som ger finessrika viner med en fin kryddighet och elegant stramhet. Årgång 2012 serverades vid 2014 års Nobelmiddag.

GULD i Mundus Vini The Grand International Wine Award!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Sangiovese
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Basilica Cafaggio

Innehållet

SmakbeskrivningKryddig och fyllig smak med tydlig fatkaraktär samt inslag av blåbär, mogna körsbär, salvia, svartpeppar, kakao och pinjenötter.
Passar tillGrillade rätter av lamm och nöt.
LagringspotentialKan konsumeras nu, men även lagras i ytterligare 5-10 år.
VinifikationDruvorna krossades försiktigt för att optimera färg och extrakt från skalen. Jäsning skedde i ståltank under en kontrollerad temperatur av max 30°C. Vinet vilade på ekfat i 12 månader och fick mogna ytterligare ett halvår på butelj.

Om Basilica Cafaggio

Den tusenåriga egendomen Basilica Cafaggio ligger i Panzano i hjärtat av Conca d’Oro, den gyllene dalen. Denna dal anses ha de bästa förutsättningarna för vinodling i hela Chianti. Ett intensivt arbete i vingården, med låga skördeuttag samt ytterst noggrann vinifieringsprocess, gör att Basilica Cafaggio idag rankas bland de absolut bästa Chianti Classico-producenterna.

Om Toscana, Chianti Classico, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Övrigt

Vinstockarna är i snitt 15 år gamla och växer i en sydsluttning i Panzano i Chianti på 450 m ö.h. Produktionen ligger på ca 120 000 flaskor/år.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!