Cafaggio Chianti Classico Organic

Cafaggio Chianti Classico Organic

149 kr (nr. 22817) Rött vin, fylligt Toscana, Chianti Classico, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

GULDMEDALJ i Vinordic Wine Challenge 2021!

Cafaggio Chianti Classico är producerat av Basilica Cafaggio; ett av Chianti Classicos bästa vinhus. Vinet är framställt av den högkvalitativa blå druvan sangiovese som ger finessrika viner med en fin kryddighet och elegant stramhet.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% sangiovese
Årgång 2019
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Basilica Cafaggio

Innehållet

Smakbeskrivning Kryddig och fyllig smak med tydlig fatkaraktär samt inslag av blåbär, mogna körsbär, salvia, svartpeppar, kakao och pinjenötter.
Passar till Grillade rätter av lamm och nöt
Lagringspotential Kan konsumeras nu, men även lagras i ytterligare 5-10 år
Vinifikation Druvorna krossades försiktigt för att optimera färg och extrakt från skalen. Jäsning skedde i ståltank under en kontrollerad temperatur av max 30°C. Vinet vilade på ekfat i 12 månader och fick mogna ytterligare ett halvår på butelj.

Om Basilica Cafaggio

Den tusenåriga egendomen Basilica Cafaggio ligger i Panzano i hjärtat av Conca d’Oro, den gyllene dalen. Denna dal anses ha de bästa förutsättningarna för vinodling i hela Chianti. Ett intensivt arbete i vingården, med låga skördeuttag samt ytterst noggrann vinifieringsprocess, gör att Basilica Cafaggio idag rankas bland de absolut bästa Chianti Classico-producenterna.

Om Toscana, Chianti Classico, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Övrigt

Vinstockarna är i snitt 15 år gamla och växer i en sydsluttning i Panzano i Chianti på 450 m ö h. Produktionen ligger på ca 50 000 flaskor/år.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!