Bestheim Crémant d'Alsace Brut Premium

Bestheim Crémant d’Alsace Brut Premium

137 kr (nr. 7714) Cremant Alsace, Frankrike

En omtyckt Crémant från Bestheim i Alsace. Ett torrt, mousserande vin med pigga bubblor och frisk syra!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort50% pinot blanc, 50% pinot auxerrois
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,66 g/100 ml
Syra0,4 g/100 ml
Producent Bestheim

Innehållet

SmakbeskrivningTorr, frisk och fruktig med inslag av gula och röda äpplen, citrus och bröd.
Passar tillServeras vid cirka 8°C som aperitif eller till rätter av fisk eller kyckling.
LagringspotentialVinet är gjort för att drickas nu, men kan sparas i 3 år
VinmakareChristoph Adam
SkördDruvorna till produktionen av mousserande vin skördas för hand så tidigt som möjligt för att kunna ta till vara den viktiga fruktsyran som ger det slutliga vinet fräschör.
VinifikationDruvmusten pressades varsamt och jäste på rostfria, temperaturkontrollerade ståltankar. Därefter ägde en andra jäsning på butelj ägt rum. Jästfällningen låg tillsammans med vinet i flaskan under 18 månader
JordmånVarierande, men i generellt är jorden kalkhaltig med topplager av sandsten

Om Bestheim

Officiellt grundades Les Caves de Bennwihr år 1945. Namnet Bestheim uppkom sedan man i slutet av 90-talet gick ihop med kooperativet Westhalten i södra Alsace och den gamla familjefirman Heim. Bestheim är idag en av de tekniskt sett mest välutrustade anläggningarna i Alsace, med en helt datoriserad mottagning av druvorna, pneumatiska pressar, lagring under kvävgasatmosfär och rostfria ståltankar med temperaturkontroll. Allt för att bevara det mesta möjliga av de delikata aromerna i druvorna och vinet.
Kooperativet ligger långt fram vad gäller hållbart företagande. Hela produktlivscykeln är miljöanpassad i alla led – från administration till odling, emballage och transporter. Bestheims övergripande arbete med att minimera utsläpp och resursåtgång ger även direkta kostnadsbesparingar, som borde sporra andra att följa i samma spår. Bestheim är inte eko-certifierade men tillhör definitivt branschens grönare aktörer.

Om Alsace, Frankrike

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man ”franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!