Nyhet
Bouchard Aîné et Fils  Givry

Bouchard Aîné et Fils Givry

299 kr (nr. 5465) Rött vin, fruktigt och kryddigt Bourgogne, Frankrike

.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% pinot noir
Årgång2022
Alkoholhalt13%
Storlek750 ml
Förpackning

Detaljer

Nyhet 1 december 2023
Antal/kolli6
FörslutningNaturkork
Producent Bouchard Aîné et Fils

Innehållet

SmakbeskrivningNyanserad och kryddig smak av mörka bär, vanilj, färska örter och fat.
Passar tillRätter av ljust kött och till vegetariska rätter

Om Bouchard Aîné et Fils

Det prestigefyllda Bourgognehuset Bouchard Aîné & Fils grundades redan år 1750 och bär på en gedigen historia. Sin goda renommé har man genom århundraden byggt upp genom att värna om hantverket och kvalitén i sina viner.

Om Bourgogne, Frankrike

Bourgogne är enligt många ett av världens främsta områden för chardonnay och pinot noir. Stilen är det många av världens vinmakare som vill efterlikna – men få lyckas. Klimatet och jordmånen gör att vinerna visar upp en ren, frisk fruktsyra och en elegant struktur.
Vingårdarna är relativt små och ägs ofta av flera producenter, men efterfrågan är desto större. Bourgognes centrala delar är de två sammanhängande områdena Côte de Nuits och Côte de Beaune som sträcker sig knappt fem mil mellan byarna Marsannay i norr till Maranges i söder.
De två mindre områdena Côte Chalonnaise och Mâconnais bildar en brygga till det stora Beaujolais, medan Chablis ligger utslängt 13 mil åt nordväst från Beaune.
I Bourgogne görs såväl röda som torra vita viner, en liten del rosévin och det mousserande vinet crémant de bourgogne. De verkligt stora vinerna är röd och vit bourgogne, synonyma med druvorna pinot noir och chardonnay. Druvan gamay dominerar i Beaujolais, välbekant för beaujolais nouveau – årets skörd som alltid lanseras tredje torsdagen i november.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!