Buena Vista Carneros Chardonnay

Buena Vista Carneros Chardonnay

149 kr (nr. 6240) Vitt vin, torrt & smakrikt Kalifornien, Carneros, USA
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Kvalitet från Kalifornien! Klassisk fatjäst amerikansk chardonnay från anrik producent.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% chardonnay
Årgång2019
Alkoholhalt14,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,3 g/100 ml
Syra0,57 g/100 ml
Producent Buena Vista Winery

Innehållet

SmakbeskrivningNyanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av gula päron, ananas, nougat, mineral och brynt smör.
Passar tillServeras vid 10-12°C till smakrika rätter av fisk eller till ljust kött.
Lagringspotential3-5 år
VinmakareBrian Maloney
SkördManuell nattetid
VinifikationEfter skörden pressades druvorna i hela klasar. Både alkoholjäsningen och den malolaktiska jäsningen skedde på ekfat. Sedan lagrades vinet 8 månader i franska (70%) och ungerska (30%) 228 liters ekfat varav 38% var nya fat och resten 2-3 år gamla.

Om Buena Vista Winery

Buena Vista Winery grundades 1857, har ett rikt kulturarv och räknas till en av de första högkvalitativa vinproducenterna i Kalifornien. Dess förgrundsgestalt, Agaston Harászthy, var en energisk och excentrisk pionjär från Ungern som hyste stor kärlek för kaliforniskt vin. Bland annat utnämnde han sig själv till ”Greven av Buena Vista”.
Idag är Buena Vista Winery en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar Buena Vista Winery utan även de andra vinproducenterna som ingår där.

2013 utsågs Buena Vista till ”Winery of the Year” av California Travel Association för nytänkande, framgång och hängivenhet inom resesektorn.

Om Kalifornien, Carneros, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!