Utgått
Buena Vista Sonoma Zinfandel

Buena Vista Sonoma Zinfandel

Produkten har utgått ur sortimentet.

149 kr (nr. 73776) Rött vin, fylligt Sonoma, Kalifornien, USA

Generöst mörkfruktigt och smakrikt rött vin med inslag av björnbär, blåbär, nymald svartpeppar, lakritsrot och sandelträ.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% zinfandel
Årgång2014
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Sockerhalt0,04 g/100 ml
Syra0,55 g/100 ml
Producent Buena Vista Winery

Innehållet

SmakbeskrivningGeneröst mörkfruktigt och smakrikt med inslag av björnbär, blåbär, nymald svartpeppar, lakritsrot och sandelträ. Frukten balanseras av harmoniska tanniner och frisk syra.
Passar tillServeras vid cirka 18°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött, gärna grillat.
LagringspotentialKan drickas nu men även sparas 3-4 år.
VinifikationVinet har jäst på rostfria ståltankar och sedan lagrats 10 månader i franska, amerikanska och ungerska ekfat varav 10% var nya.

Om Buena Vista Winery

Buena Vista Winery grundades 1857, har ett rikt kulturarv och räknas till en av de första högkvalitativa vinproducenterna i Kalifornien. Dess förgrundsgestalt, Agaston Harászthy, var en energisk och excentrisk pionjär från Ungern som hyste stor kärlek för kaliforniskt vin. Bland annat utnämnde han sig själv till ”Greven av Buena Vista”.
Idag är Buena Vista Winery en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar Buena Vista Winery utan även de andra vinproducenterna som ingår där.

2013 utsågs Buena Vista till ”Winery of the Year” av California Travel Association för nytänkande, framgång och hängivenhet inom resesektorn.

Om Sonoma, Kalifornien, USA

Sonoma ligger norr om San Fransisco i Kalifornien. Med sitt böljande landskap och vackra kuststräckor är det svårt att inte falla för den välordnade småstadscharm som vilar över Sonoma. Till skillnad från den mer kända granndalen Napa som fokuserar hårt på sin Cabernet Sauvignon, så hittar du en mängd olika druvsorter i Sonoma. Chardonnay och Sauvignon Blanc samsas med Syrah, Zinfandel, Pinot Noir och många fler. Faktum är att det finns mer odlingar av Pinot Noir här än någon annan stans i Kalifornien.

Övrigt

Buena Vista Winery grundades 1857 har ett rikt kulturarv och räknas till en av de första högkvalitativa vinproducenterna i Kalifornien. Dess förgrundsgestalt, Agaston Harászthy, var en energisk och excentrisk pionjär från Ungern som hyste stor kärlek för kaliforniskt vin. Bland annat utnämnde han sig själv till ”Greven av Buena Vista”.
Legenden berättar att Harászthy var först med att plantera zinfandel i Kalifornien. Huruvida denna historia är sann får forskningen visa.´

Idag är Buena Vista Winery en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar Buena Vista Winery utan även de andra vinproducenterna som ingår där.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!