Crémant de Bourgogne Les Grands Terroirs Chenôvre 2017

Crémant de Bourgogne Les Grands Terroirs Chenôvre 2017

329 kr (nr. 57395) Cremant Frankrike
Exklusivt sortiment

Den 9 oktober lanseras en exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot – Crémant de Bourgogne Les Grands Terroirs Chenôvre, 2017.

Crémanten är en Blanc de Blanc, gjord på 100% Chardonnay, och där enbart 4044 flaskor gjordes av årgången. I Sverige släpps nu endast 360 flaskor för beställning, en unik cuvée som är elegant, fyllig och fruktig i smaken och passar perfekt till fisk- och skaldjursrätter eller som aperitif.

Den här årgångscrémanten är resultatet av många års expertis och hantverkserfarenhet av skickliga vinmakare som ägnar sina liv åt att skapa enastående mousserande viner med hög kvalitet. Druvorna plockades varsamt för hand från en och samma vingård mellan Savigny-les-Beaune och Pernand-Vergelesses, några av de bästa vingårdslägena i Cote de Beaune. Just den vindgården är ett monopole, som betyder att det är en ägare, vilket är väldigt ovanligt i Bourgogne. Den andra jäsningen skedde i flaskan, enligt den traditionella metoden eller ”Champagne-metoden” och vinet har sedan fått vila minst 48 månader på egen jästfällning.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Chardonnay
Årgång2017
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli6
FörslutningChampagnekork
Sockerhalt0,4 g/100 ml
Syra8,31 g/100 ml
Begränsat parti360 flaskor
Producent Louis Bouillot

Innehållet

SmakbeskrivningEn elegant, fyllig och fruktig Crèmant de Bourgogne
Passar tillUtmärkt till fisk- och skaldjursrätter eller som aperitif. Servera svalt, 8-10 grader.
SkördDruvorna skördades för hand 2017 efter ett kämpigt år av vårfrost, sommarhagel och torka i slutet.
VinifikationLerjord som domineras av lakustrin kalksten, som håller kvar regnvatten.

Om Louis Bouillot

Alltsedan starten 1877 i Nuits-St-Georges har Louis Bouillot varit en erkänd tillverkare av mousserande kvalitetsvin i Bourgogne. Hos Louis Bouillot framställs inte bara standardviner av hög kvalitet utan även särskilt utarbetade toppviner vars druvor är plockade från några av Bourgognes bästa vingårdslägen. Idag ägs Louis Bouillot av Boisset-gruppen som också har grundat ett stort vinturistcentrum i Nuits-St-Georges med fokus på Crémant de Bourgogne.

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!