Pablo Claro Tempranillo & Petit Verdot

Pablo Claro Tempranillo & Petit Verdot

59 kr (nr. 59612) Rött vin VdlT Castilla, Spanien

Nu lanseras äntligen Pablo Claro som redan fått guldmedalj i den prestigefyllda Gilbert & Gaillard International Challenge 2023!

Det här är ett ekologiskt och biodynamiskt naturvin från en av Spaniens främsta ekocertifierade vingårdar, Dominio de Punctum.

Druvorna i det här vinet är en sammansättning av tempranillo och petit verdot. Tempranillo bidrar med frukt och komplexitet medan petit verdot ger en kryddighet och smak av mörka bär. Druvorna är vad man kallar estate grown, vilket innebär att de har odlats på producentens egna vingårdar, helt i harmoni med naturen.

Du känner tydliga smaker av  björnbär, mörka körsbär, plommon, rostat kaffe och en nyans av viol. Servera gärna till pasta, smakrika vegetariska rätter, ljusare kött- eller kycklingrätter.

”Pablo Claro är vår Special Selection, vars druvor vi valt ut med största noggrannhet för att uppnå det allra bästa resultatet. Vi på Dominio de Punctum har femton års erfarenhet av ekologisk och biodynamisk odlingsteknik och driver en av Spaniens främsta ekocertifierade vingårdar.” – Vinmakaren, Ruth Fernández Cifuentes

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort70% tempranillo, 30% petit verdot
Årgång2021
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Lättare glasflaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningNaturkork
Märkningar Biodynamisk odling
Ekologiskt vin
Naturvin
Veganvänligt Ja
Producent Dominio de Punctum

Innehållet

SmakbeskrivningKryddigt och fruktigt med toner av björnbär, mörka körsbär, plommon, rostat kaffe och örter.
Passar tillKycklingpaella, vegetariska rätter, ost och ljusare kött- & kycklingrätter.
VinmakareRuth Fernández Cifuentes
SkördDruvorna skördades för hand på natten.
VinifikationVinet har fått lagras på sin egna jästfällning.

Om Dominio de Punctum

Dominio de Punctum tillhör den större egendomen Finca Fabian som ägs av familjen Fernandez med över 200 hektar mark för vinodling. Dominio de Punctum ligger i norra delen av det stora vindistriktet La Mancha, nära staden Las Pedroñeras, sydost om Madrid. Produktionen är strikt ekologisk och biodynamisk med all den hänsyn som det innebär till vinrankornas naturliga livscykel under året.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!