Nyhet
Point 65 Organic Goulburn Valley Shiraz

Point 65 Organic Goulburn Valley Shiraz

149 kr (nr. 90238) Rött vin Goulburn Valley, Victoria, Australien
Tillfälligt sortiment
Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Point 65 Organic Goulburn Shiraz, årgång 2022, från Australien är ett fylligt och smakrikt vin med inslag av mörka körsbär vilket är typiskt för vingårdarna på lägre höjd i Goulburn Valley. Du hittar även toner av plommon och ek. Vinet går jättebra att lagra upp till fem år.

Finns att köpa i butik eller att beställa för 149 kronor.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort100% Shiraz
Årgång2022
Alkoholhalt13,5%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Nyhet 1 mars 2024
Antal/kolli12
FörslutningSkruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Begränsat parti8500
Producent Tamburlaine Wines

Innehållet

SmakbeskrivningFylligt vin med toner av mörka körsbär, plommon och ek.
Lagringspotential3-5 år
SkördMars 2022
VinifikationHälften av vinet lagrades 14 månader i franska 225-liters ekfat som var 1-3 år gamla. Resten lagrades i rostfria ståltankar. Vinet filtrerades varsamt.
JordmånLösa jordlager täckt med lera.

Om Tamburlaine Wines

Tamburlaine Wines grundades 1966. Hunter Winery köptes 1985 av en liten grupp vänner och släktingar under ledning av Mark Davidson. Mark, som jobbar som verkställande direktör och ansvarar för druv- och vinproduktionen, har byggt sin långsiktiga vinfilosofi runt organiska metoder i vingården och vineriet.

Genom åren har Tamburlaine Wines blivit en av Australiens största producenter av ekologiska viner med vingårdar i regionerna Hunter Valley, Orange och Victoria.

Goulburn Valley är en historisk vinproducerande region i Victoria där man producerat viner sedan 1860-talet. I Goulburn Valley finns några av världens äldsta Shiraz-stockar. Röda viner som är gjorda på Shiraz är kraftfulla, intensiva och mycket rika på mogna frukter och kryddor.

Goulburn Valley som ligger norr om Melbourne har ett typiskt inlandsklimat där värmen dämpas av alla sjöar, billabongs och bäckar som Goulburn River förknippas med.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!