Sumaridge Chardonnay

Sumaridge Chardonnay

199 kr (nr. 96026) Vitt vin, torrt & smakrikt Upper Hemel-en-Aarde Valley, WO Western Cape, Sydafrika Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Tillfällig lansering! Frisk chardonnay med viss fatkaraktär från Sumaridge Estate Wines i Sydafrika.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% chardonnay
Årgång 2017
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 6 december 2019
Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Producent Sumaridge Estate Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Fyllig och fruktig med balanserad fatkaraktär och elegant mineralitet. Fräsch lime, äpplen och citrus.
Passar till Smakrika rätter av fisk och skaldjur.
Skörd Skördades för hand i februari 2015.
Vinifikation Vinet har lagrats 11 månader på franska ekfat (30% nya fat)

Om Sumaridge Estate Wines

Sumaridge Estate Wines ligger i byn Hermanus i Upper Hemel-en-Aarde Valley i regionen Walker Bay. Vineriet blickar ut över spektakulära vyer av Atlanten och det milda, maritima klimatet gör att vinerna som produceras här kategoriseras av tydlig mineralet, naturligt hög syra och en komplexitet som kommer från druvornas långsamma mognad. Sumaridge har ett tydligt hållbarhetsfokus under odlingsprocessen och arbetar för att ha minimal inverkan under vinets tillverkningsprocess. Företaget säljer ca 150 000 flaskor årligen av bl.a. chardonnay, pinot noir, pinotage, syrah och sauvignon blanc.

Om Upper Hemel-en-Aarde Valley, WO Western Cape, Sydafrika

Hemel-en-Aarde, som är Afrikaans för Heaven on Earth, ligger ca 80 kilometer söder om Kapstaden vilket gör det till det näst sydligaste vindistriktet i Sydafrika. Distriktet ligger i Walker Bay, Western Cape, Sydafrika och har ett milt maritimt klimat, utmärkt för produktionen av friska och komplexa viner. Speciellt för Upper Hemel-en-Aarde Valley är den lugna luftströmmen och dimman som intar dalen på nätterna, något som gynnar odlingen av chardonnay och pinot noir – inte så konstigt att området kallas Sydafrikas Bourgogne.