Frisk, fruktig och druvtypisk Sauvignon Blanc från Nya Zeeland!
Skriv ut Produktbild Köp på SystembolagetDruvsort | 100% sauvignon blanc |
Årgång | 2020 |
Alkoholhalt | 13,5% |
Storlek | 750 ml |
Förpackning | Flaska |
Antal/kolli | 6 |
Förslutning | Skruvkork |
Sockerhalt | 0,3 g/100 ml |
Syra | 0,6 g/100 ml |
Märkningar | |
Veganvänligt | Ja |
Producent | The Crossings |
Smakbeskrivning | Ungt, torrt, mycket friskt och fruktigt druvtypiskt vin med inslag av krusbär, passionsfrukt och citrus. |
Passar till | Fisk- eller skaldjursrätter, gärna tillsammans tillbehör med hög syra. |
Lagringspotential | Vinet är gjort för att avnjutas ungt. |
Vinmakare | Tamra Kelly-Washington |
Skörd | 29 mars-5 april |
Vinifikation | Druvorna krossades försiktigt och pressades snabbt för att minimera tiden med skalkontakt. Vinet har jäst i temperaturkontrollerade ståltankar innan buteljering för att behålla den fräscha frukten som är så typisk för Marlborough Sauvignon Blanc. |
Jordmån | Varierande jordmån, allt från stenig jord till grå lera och kalksten. |
Vinerna från The Crossings odlas och tillverkas i Awatere och Wairau Valley, Marlborough, Nya Zeeland. The Crossings vingårdar är fullt certifierad genom Nya Zeelands program för hållbar vinodling. Detta initiativ från vinindustrin i Nya Zeeland bildades 1995 för att uppnå och upprätthålla aktiviteter såsom vattenanvändning, energianvändning, avfallshantering och biologisk mångfald.
The Crossings ingår Yealands Wine Group som 2014 erhöll utmärkelsen ”New Zealand Wine Producer of the Year” vid den prestigefyllda tävlingen ”International Wine and Spirits Competition (IWSC)”.
Awatere Valley är det sydligaste, svalaste och torraste av de tre vinodlingsregionerna i Marlborough. Här råder ett extremt klimat med mycket varma dagar som följs av kalla nätter.
Detta leder till långsam mognad av druvorna, vilket skapar ännu mer intensiv frukt och fräschare syror.
The Crossings vingårdar i Awatere Valley är fullt certifierad genom Nya Zeelands program för hållbar vinodling. Detta initiativ från vinindustrin i Nya Zeeland bildades 1995 för att uppnå och upprätthålla aktiviteter såsom vattenanvändning, energianvändning, avfallshantering och biologisk mångfald.