En ursprungstypisk Châteauneuf-du-Pape!
Skriv ut Produktbild Köp på SystembolagetDruvsort | 70% grenache, 15% syrah, 15% mourvèdre |
Årgång | 2017 |
Alkoholhalt | 14% |
Storlek | 750 ml |
Förpackning | Flaska |
Antal/kolli | 6 |
Förslutning | Naturkork |
Märkningar | |
Veganvänligt | Ja |
Producent | Bonpas |
Smakbeskrivning | Smakrikt, kryddigt, fruktigt vin med inslag av plommon, viol, hallon, örter och mörk choklad. |
Passar till | Serveras vid 16-18°C till robusta rätter av gris-, lamm- eller nötkött. |
Lagringspotential | Kan lagras 5-8 år. |
Vinmakare | Jean-Philippe Perrin |
Skörd | Manuell |
Vinifikation | Vinet har jäst i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar i 21 dagar. Därefter lagrades vinet en kortare tid på ståltank innan det buteljerades. |
Jordmån | Ganska skiftande, men är mest känt för de vingårdar som är täckta av stora runda stenar (galets). Stenarna både reflekterar solljuset och lagrar värme som sedan strålar ut under natten och bidrar till druvornas mognad. |
Egendomen Bonpas ligger i södra Rhônedalen vid floden Durance och är ursprungligen ett kloster som grundades 1318 av katolska munkar i samband med att påvedömet flyttades från Rom till Avignon i hjärtat av Rhônedalen. Den mycket kända vinregionen Châteauneuf-du-Pape ligger nästgårds och betyder just, Påvens nya slott.
Rhônedalen har en lång historia som producent av fylliga och mustiga viner och står för den näst största produktionen i Frankrike. Området delas in i norra och södra Rhône på grund av den stora skillnaden i klimat, jordmån och druvsorter mellan delarna.