Eko

Cava Blanc de Noirs Organic 1+1=3 Reserva Familia

Art.nr 7610
Cava
Spanien, D.O. Cava

Ekologisk cava reserva brut nature! Torr, fruktig, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, kex, nougat, apelsin och örter. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.Läs mer

129 krKöp på Systembolaget

Produktinformation

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Rest sockerhalt 0,2 g/100ml
  • Druvor 100% pinot noir
  • Årgång Non vintage
  • Producent U Mes U Fan Tres
  • Ursprung Spanien, D.O. Cava

Om vinet

Ekologisk cava reserva brut nature! Torr, fruktig, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, kex, nougat, apelsin och örter. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

Smakbeskrivning

Torr, fruktig, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, kex, nougat, örter och apelsin.

  • Lagringspotential

    Vinet är gjort för att avnjutas nu men kan under goda förhållanden lagras i 3-5 år till.

  • Vinmakare

    Josep Piñol

  • Skörd

    Manuell

  • Vinifikation

    Vinet har legat minst 36 månader med jästfällningen i flaska före degorgering.

Producent

U Mes U Fan Tres – eller 1+1=3 som dom också är kända som – grundades 1985 i Font-Rubí i vinregionen DO Penedès i nordöstra Spanien. U mes U producerar många olika vinstilar, från kraftigt rött vin till eleganta och festliga Cava. Hela deras produktion är ekologiskt certifierad och även certifierade Sustainable Wineries for climate protection.

Läs mer och se alla viner från U Mes U Fan Tres

UrsprungCava är ett spanskt mousserande vitt eller rosévin tillverkat i någon av regionerna Katalonien, Aragonien, Navarra, La Rioja, Baskien, Valencia, Extremadura, eller Castilla-León. Över 90% av all Cava framställs i Katalonien och Cava är det katalanska ordet för källargrotta. Den tillverkas med samma metod som champagne, det vill säga den andra jäsningen sker i flaskan och precis som i Champagne tillsätts en viss mängd druvjuice innan buteljering med varierande sötma. Cava är ofta torr och de varmväxta, lokala druvorna ger en bredare, mera rostad smak än vad champagne brukar ha. Druvsorter som används är på den blå sidan Monastrell och Pinot Noir, och på den gröna Xarel-lo, Parellada, Macabeo och Chardonnay.
Läs mer och se alla viner från D.O. Cava