Haute Couture Rosé

Haute Couture Rosé

89 kr (nr. 7783) Mousserande vin Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Äkta franskt rosébubbel!

Ett mousserande rosévin gjort på 100% gamay i frisk och bärig stil. Perfekt som apéritif eller till desserter med frukt och bär.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% gamay
Alkoholhalt 8%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 4,2 g/100ml
Producent Guillaume de Vergy

Innehållet

Smakbeskrivning Söt, frisk, bärig, ungdomlig smak med inslag av hallon, smultron och mandarin.
Passar till Serveras vid 8°C som apéritif eller sällskapsdryck, eller till desserter innehållande bär eller frukt.
Vinmakare Ett team av vinmakare lett av Christoph Barbe.
Skörd Manuell. Druvorna kommer från vingårdar i Beaujolais, södra Bourgogne.
Vinifikation Druvorna pressas varsamt för att ge vinet en rosa färg. Musten genomgår en första jäsning under tre veckor i öppna kar under mycket låg temperatur. Därefter jäser vinet ytterligare en gång (varvid bubblorna uppstår) under en vecka i slutna tankar. Endast druvornas naturliga socker åstadkommer den andra jäsningen. Inget socker är tillsatt. Före buteljering kyls musten ner till -2 grader varvid den andra jäsningen stoppas och den låga alkoholhalten uppnås.

Om Guillaume de Vergy

Den grevliga, burgundiska ätten Vergy har anor ända till 1300-talet. Alltsedan dess finns många byar namngivna kring Nuits-St-Georges i Côte de Nuits. Sedan 1994 ägs varumärket Guillaume de Vergy av Boisset-gruppen som också har grundat ett stort vinturistcentrum i Nuits-St-Georges med fokus på mousserande vin, i synnerhet Crémant de Bourgogne.

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.

Övrigt

Haute Couture leder tankarna till exklusivitet på högsta nivå och den franska modevärldens omtalade konstskicklighet. Det är ett skräddarsytt varumärke framtaget av Guillaume de Vergys ägare, familjen Boisset, som här sammanför djupt rotad, hantverksmässig vinmakarexpertis med passion och sinne för noggrannhet när det kommer till stil och presentation.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!