Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Vin Biologique Brut

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Vin Biologique Brut

265 kr (nr. 77702) Cremant Bourgogne, Frankrike

Ekologisk Crémant från Louis Bouillot!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort80% chardonnay, 20% pinot noir
Alkoholhalt12%
Storlek750 ml
Förpackning Flaska

Detaljer

Antal/kolli12
FörslutningChampagnekork
Sockerhalt0,8 g/100 ml
Syra0,7 g/100 ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Louis Bouillot

Innehållet

SmakbeskrivningTorr, fruktig smak med inslag av päron, gula äpplen, kex och grapefrukt.
Passar tillServeras vid cirka 8°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
VinmakareChristoph Barbe
VinifikationVinet har lagrats 50 månader på jästfällningen i flaska före degorgering.

Om Louis Bouillot

Alltsedan starten 1877 i Nuits-St-Georges har Louis Bouillot varit en erkänd tillverkare av mousserande kvalitetsvin i Bourgogne. Hos Louis Bouillot framställs inte bara standardviner av hög kvalitet utan även särskilt utarbetade toppviner vars druvor är plockade från några av Bourgognes bästa vingårdslägen. Idag ägs Louis Bouillot av Boisset-gruppen som också har grundat ett stort vinturistcentrum i Nuits-St-Georges med fokus på Crémant de Bourgogne.

Om Bourgogne, Frankrike

Bourgogne är enligt många ett av världens främsta områden för chardonnay och pinot noir. Stilen är det många av världens vinmakare som vill efterlikna – men få lyckas. Klimatet och jordmånen gör att vinerna visar upp en ren, frisk fruktsyra och en elegant struktur.
Vingårdarna är relativt små och ägs ofta av flera producenter, men efterfrågan är desto större. Bourgognes centrala delar är de två sammanhängande områdena Côte de Nuits och Côte de Beaune som sträcker sig knappt fem mil mellan byarna Marsannay i norr till Maranges i söder.
De två mindre områdena Côte Chalonnaise och Mâconnais bildar en brygga till det stora Beaujolais, medan Chablis ligger utslängt 13 mil åt nordväst från Beaune.
I Bourgogne görs såväl röda som torra vita viner, en liten del rosévin och det mousserande vinet crémant de bourgogne. De verkligt stora vinerna är röd och vit bourgogne, synonyma med druvorna pinot noir och chardonnay. Druvan gamay dominerar i Beaujolais, välbekant för beaujolais nouveau – årets skörd som alltid lanseras tredje torsdagen i november.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!