Shiraz

Upptäck Shiraz med The Wine Team

Shiraz: En Druva med Kraft och Elegans

Hos The Wine Team är vi stolta över att presentera vår omfattande samling av Shiraz-viner. Shiraz, även känd som Syrah, är en druva känd för sina robusta och smakrika viner med toner av mörka frukter, kryddor och ibland rökighet. Den odlas i många vinregioner världen över, från Frankrike till Australien och Sydafrika.

Vad är Shiraz?

Shiraz är en druva som trivs i varma klimat och är känd för att producera viner med djup färg och rik smak. Beroende på region kan Shiraz-viner variera från mjuka och fruktiga till kraftfulla och tanninrika. I varma klimat som Australien är vinerna ofta fylliga och kryddiga, medan de i svalare klimat som i Rhône-dalen i Frankrike är mer eleganta och strukturerade.

Smakprofil och Matparning

Shiraz-viner är mångsidiga och erbjuder en komplex smakupplevelse med inslag av mörka bär, plommon, choklad och peppar. Dessa viner passar utmärkt till en mängd olika maträtter:
  • Grillade Kötträtter: Shiraz är perfekt för grillade rätter som biff, lamm och revben. Vinets tanniner och rika smak står väl emot de kraftiga smakerna i grillat kött.
  • Kryddiga Maträtter: Shirazens kryddighet gör den till en utmärkt följeslagare till kryddstark mat, inklusive BBQ och rätter med asiatisk kryddning.
  • Ostar: Starkare ostar som blåmögelost och cheddar kompletterar Shirazens djupa och komplexa smaker.

Vårt Sortiment

I vårt sortiment hittar du en rad olika Shiraz-viner, från olika regioner och med olika karaktärer:
  • Crazy Cat Shiraz: Ett fruktigt och välbalanserat rött vin från Sydafrika, med generösa smaker och en mjuk avslutning.
  • Ernst Gouws & Co Shiraz Pinotage: Ett rättvisemärkt vin i klimatsmart pappförpackning, från en familjeproducent i Sydafrika.
  • Zafrica Cape Reserve Red Blend: Ett prisvärt rött vin från Western Cape i Sydafrika, perfekt för alla tillfällen.

Utforska Shiraz med The Wine Team

Med The Wine Team kan du vara säker på att få högkvalitativa viner som kan passa alla smaker. Upptäck den spännande världen av Shiraz med The Wine Team och njut av en smakresa som är både rik och minnesvärd.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!